lauantai 29. lokakuuta 2011

Punaisia punajuuria.

Hyvä ystäväni poikkesi kotimatkallaan eräänä iltana, ja toi meille ISON kasan perunoita, punajuuria, porkkanoita yms vanhempiensa kotitilalta. <3 Näistä riittääkin vielä pitkäksi ajaksi. :) Keksinkin heti käyttöä punajuurille, ja vähän myös perunoillekin. 


Lindströmin pihvit

Korppujauhoja
Vettä
n. 1 kg Jauhelihaa
5-6 Pientä/keskikokoista punajuurta
1 tl Suolaa
1-2 rkl Vehnäjauhoja
2 prk Kermaviiliä
1-2 Munaa
1 Sipuli
1 Valkosipulinkynsi
Mausteita

Sekoita korppujauhot kermaviilien kanssa, lisää vettä sitä mukaa kun seos jämäköityy. Anna jäädä suht löysäksi. Keitä punajuuret ja raasta raasteeksi, sekoita jauhelihan kanssa. Lisää seokseen korppujauhot, sipulit, mausteet, munat. Lisää vielä vehnäjauhot.  Sekoita hyvin, ja laita vähäksi aikaa jääkaappiin kelmun alle.

Uuni 225 C, noin 20 minuuttia.  Tarjoile perunamuusin ja sipulikermakastikkeen kanssa. Nam. :)  Kannattaa muuten kokeilla laittaa perunamuusiin myös porkkanaa!


1 kommentti: