maanantai 31. lokakuuta 2011

Mehiläisvahakynttilöitä

Se olisi huomenna sitten marraskuu ja 53 päivää jouluun. Joko pian saa laittaa jouluvalot? :)

Lauantaina oli vihdoin ja viimein kurssi mehiläisvahakynttilöiden tekoon, ja tulihan noita tehtyäkin! On muuten erittäin helppoa tehdä näitä kynttilöitä! Ainekset eivät ole kuitenkaan kovin halpoja. Yksi levy kun tuli maksamaan 1,70€,  ja isoon pöytäkynttilään tarvitsee noin 4 levyä. Sinellissä näyttäisi yksi levy olevan lähemmäksi 3 €. KÄÄK!  Mutta ihan hauska ja mukava lahjaidea kuitenkin, ainahan se on kiva tehdä jotain omin käsin. :) ..Haluaisin kokeilla myös oikeiden kynttilöiden tekoa, kursseja?

Mehiläisvahalevyjä

Olin tosiaan äitini ja siskontyttöni kanssa väkertämässä kynttilöitä lauantaina kansalaisopiston kurssilla. Ja kyllä niitä tulikin tehtyä. Itse koin luovaa kriisiä, suunnitelmissani oli ehkä liian monimutkaisia toteutustapoja. En ole niin tyytyväinen omiin kynttilöihini. Ostin kuitenkin kotiin mukaan ainekset pariin kynttilään, ihastuin erään kurssilaisen kynttilään sen verran , että pakko minunkin sitä on kokeilla.

Kynttiläsatoa

Yhteen kynttilään yritin tehdä pihlajanmarjaa, no eihän siitäkään oikein näköistä tullut. Iskin sen kuitenkin pihalle lyhtyyn, ja sinne se sopii hyvin, varsinkin kun ovessakin lukee jotain saman tyyppistä. ;)



Yhdestä mehiläisvahalevystä sai myös kaksi pilarikynttilää. Levy halkaistiin vinosti kahtia ja sydänlanka lisättiin lyhyempään suoraan reunaan. Reunaa aletaan vähitellen rullata erittäin tiiviisti kohti päätä. Helppoa kuin heinän luonti. :)



Keskiviikkona sitten väkertämään havukranssia, odotan innolla. :) Mielessä on myös kaikenlaisia muita askarteluideoita!

1 kommentti:

  1. Onpa hyvän näköinen tuo pihlajanmarjakynttilä lyhdyn sisällä ja toisetkin kynttilät näyttävät hyviltä! Mielenkiintoista niitä oli tehdä :)

    VastaaPoista