torstai 6. lokakuuta 2011

Punaisia kuin puolukat


Tässä taannoin tein vatkattua marjapuuroa puolukoista. Viimeisestä kerrasta oli hetki, ja puurosta ei tullut ihan niin pöyheää kuin olisin toivonut.


En jaksanut lähteä katsomaan netistä ohjetta, joten katsoin suoraan mannasuurimopurnukan kyljestä. Ohjeessa käskettiin laittaa vesi kiehumaan, sekoittaa puolukat ja suurimot joukkoon. Mieleeni kuitenkin tuli jossain vaiheessa, että hei, pitäisi varmaan siivilöidä ne. Älyhoi, olisi pitänyt ensiksi laittaa puolukat kiehumaan, siivilöidä ja sen jälkeen lisätä suurimot. Nooh, parempi onni seuraavalla kerralla. Mikko kyllä tykkäsi, ja eihän maussa mitään vikaa ollut. Mutta minua kyllä harmitti rakenne, varsinkin kun muistaa millaista kuohkeaa puolukkapuuroa äiti on tehnyt. Höh!


Eilen kokeilin paremmalla ohjeella ja tulos on tässä.. Vatkata sitä olisi pitänyt kuitenkin vielä enemmän, mutta saa luvan kelvata. ;)


Vatkattu marjapuuro 4-6 annosta

1l Vettä
4 dl Puolukoita
1½ dl Mannasuurimoita
1½ dl Sokeria
Hyppysellinen suolaa


Keitä puolukoita vedessä noin 10 minuutin ajan. Siivilöi puolukat pois, ja lisää sekoittaen suurimot. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, sekoittele välillä. Lisää sokeri ja suola. Anna puuron jäähtyä ja tämän jälkeen vatkaa kuohkeaksi!


1 kommentti: