maanantai 17. lokakuuta 2011

Pajusta tähtiä

Tein opinnäytetyöni pajun kasvattamisesta energiakäyttöön, nyt oli aika tutustua pajuun lähemmin askartelun merkeissä. Marttojen toiminta on aina vähän kiinnostanut minua, nyt otin itseäni niskasta kiinni ja ilmoitin itseni Marttojen pajutähtikurssille.  Tuon yhden illan kurssin ansiosta ovessamme roikkuu vinkeä pajutähti. Sain Mikon laittamaan naulan oveemme, jotta voin sitten myöhemmin iskeä siihen havukranssin. Itse tekemän tietenkin.;) Ilmoittauduin myös myöhemmin marraskuulla olevalle havukranssikurssille. Sitä odotellessa.


Pajua on erittäin helppo työstää, toki se myös katkeaa helposti. Tarvikkeina on 6 kpl tasapaksua loimipajua, nippu kudepajua, sidontarautalankaa ja oksasakset.  Tasapaksuista loimipajuista tehdään kaksi kolmiota, toisen kolmion kulmat sidotaan kiinni, toisesta jätetään yksi kulma auki. Kolmiot pujoitellaan niin, että oksat asettuvat vuorotellen kolmion oksien alta ja päältä. Tämän jälkeen sidotaan kolmion viimeinen kulma kiinni. Tähtikehikko punotaan  täyteen kaaospunonnalla. Toisin sanoen punotaan pajua aikaisemmin punottujen pajujen yli ja ali tasaisesti ympäri kehikkoa. Kun reunapaju on ylitetty kierretään vitsa kaksi kertaa pajun ympäri. Paju voidaan koristeilla luonnon omilla tuotteilla, tai esimerkiksi helmillä, kuten minä tein. Minua ehkä vähän himottaisi kokeilla koristella jollakin toisella tavalla, mutta sen kerkiää vielä. :) Nyt se kuitenkin koristaa oveamme, ja sain vihdoinkin istutettua ruukkuun myös syksyn kanervat.

Ps. Pitää vielä hehkuttaa, parin viikon päästä olen menossa mehiläisvahakynttilöitä tekemään. :)

1 kommentti:

  1. vau, vau, vau... sä oot taitava!! mäkin aion kokeilla syrämmien tekoa koivunoksista, kun tässä kerkeän.. rautalankaa jo ostettu ;) ~Mary

    VastaaPoista