torstai 17. marraskuuta 2011

Lihakeittoa

Jauheliha- ja nakkikeitto on tökkinyt muutaman kerran, ja enkä oikein niitä ole halukas enää tekemään vähään aikaan. Alkoipa mieleni tehdä sitten perinteistä lihakeittoa. 


 Lihakeitto
500 g Naudanlihaa
1,5 - 2 l Vettä
2 tl Suolaa
n. 8 Maustepippuria
2-3 Laakerinlehtä
Porkkanaa
Selleriä
Palsternakkaa
Lanttua
Purjosipulia / Sipulia
n. 8 Perunaa

Laita lihat kiehumaan veteen, lisää suola, pippuri, sipuli ja laakerinlehdet. Kiehuta hiljalleen, kuori lihoista tuleva vaahto pois.  Keitä lihaa hiljalleen 1 - 1,5 tuntia. Lisää loput aineet ja anna kiehua pienellä lämmöllä kunnes juurekset ovat pehmeitä. Tarkista maku ja herkuttele ruisleivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti